Naughty Dog odustaje od razvoja novih The Last of Us igara?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

U posljednje dvije godine pojavilo se dosta spekulacija vezanih uz budućnost the Last of Us serijala. Poznato je da se radi na multiplayer spin-off naslovu, a što se tiče punokrvnog nastavka razvoj nije započet.

Fanovi serijala su nestrpljivi, nakon odličnog nastavka htjeli bi zaigrati nove avanture omiljenih likova. Nažalost, čini se kako od toga neće biti ništa. Neil Druckmann u razgovoru za BuzzFeed izjavio je kako postoji mogućnost da treći nastavak uopće ne ugleda svjetlo dana. 

Gledajući prijašnje franšize na kojima je radio Naughty Dog vidljivo je kako se je studio nakon nekoliko uspješnih nastavaka prebacio na novi IP. Unacharted je primjerice završio s eksplozijom, i nakon toga je uslijedila tišina. 

Novi projekt koji bi mogao ugledati svjetlo dana na PlayStation 6 navodno je fantasy RPG igra. Prema glasinama radi se o naslovu koji bi trebao postavi nova next gen Sonyjeva franšiza. Službeno predstavljanje projekta moguće najranije tijekom 2024. godine. 

Što se tiče budućnosti The Last of Us franšize izvan svijeta videoigara, ona je prilično svjetla. Naime, službeno je potvrđena sezona 2 serije. Ujedno je porasla prodaja remakea originalne videoigre za PlayStation 5. Kako stvari stoje, moguće je da će jednog dana priča predviđena za treći nastavak igre biti ispričana u seriji, odnosno potencijalnom filmu.