PlayStation 5 Pro otkazan?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Prema insajderskim informacijama postoji mogućnost da je Sony odustao od jačeg modela PlayStation 5 konzole. Navodno je fokus prebačen na razvoj punokrvnog nasljednika (PlayStation 6).

Ranije glasine i spekulacije sugerirale su izlazak PlayStation 5 Pro modela. Čini se da se od toga odustalo u potpunosti. Novi model koji je u razvoju zapravo će biti  jeftiniji za izradu, te će donijeti minimalnu razinu poboljšanja za krajnje korisnike (igrače).

Razvoj AAA igara sve je duži. U ovome trenutku nema smisla raditi na jačem nadograđenom modelu konzole uzimajući u obzir to što je izlazak PlayStation 6 blizu

Nova generacija u prodaju bi trebala stići tijekom 2026. godina. Kako stvari stoje, sve veći broj razvojnih studija započeo je razvoj prvih velikih igara koje će iskorištavati snagu i mogućnosti novih konzola.

Što se tiče standardnih modela PlayStation 5 konzole, njihova proizvodnja bi trebala prestati krajem ove godine. Razvoj PlayStationa 5 druge generacije trebao bi započeti početkom travnja 2024., a izlazak na tržište je navodno predviđen u rujnu 2024. 

Za sada ništa službeno nije potvrđeno od strane Sonyja. Sve informacije iznesene u članku su dobivene od strane provjerenih insajdera. Bit će zanimljivo kada krenu prvi teaseri. Ujedno, postoji mogućnost da je zbog snižavanja troškova razvoja Sony paralelno krenuo i s razvojem PlayStation 7 konzole, te PlayStation VR-a 3.