PlayStation neće biti prisutan na Gamescomu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Loša vijest za sve posjetitelje ovogodišnjeg sajma videoigara Gamescom. Predstavnik Sonyja je izjavio za jedan njemački portal kako ove godine kompanija neće prisustvovati na sajmu.  

Time se Sony pridružio Nintendu, Activision Blizzardu i Take-Two Interactiveu koji također neće sudjelovati. Postavlja se pitanje koji je razlog ovim odlukama? 

Početkom rata u Ukrajini i dolaskom ljeta epidemija koronavirusa je pala u drugi plan. Sve se čini normalnim, ali zapravo nije. Restrikcije su uklonjene, i zapravo nema prepreke da izdavači dođu na sajam. Gdje je nastao problem?

Prema pisanju VGC-a, najvjerojatniji razlog nedolaska većih kompanija je prestanak razvoja demo verzija za sajmove novih igara u posljednje dvije godine. Epidemija koronavirusa je donijela nova pravila u razvoju videoigara. Razvoj pojedinih igara je čak usporen. Sada kada je sve otvoreno, teško je prisustvovati na sajmu, a da se ne prikažu najbolji nadolazeći naslovi  u najboljem svjetlu.

Unatoč nedolasku velikana, organizatori Gamescoma tvrde kako će na sajmu biti prisutno 250 kompanija. Od potvrđenih izdvajamo: Bandai Namco, THQ Nordic i Koch Media. 

Gamescom 2022 održat će se od 24. - 28. kolovoza 2022. godine. Bit će najveći fizički sajam videoigara tijekom ove godine. Ujedno će dio prezentacija biti dostupan samo u online obliku.