Velikani ne dolaze na E3 2023?

Velikani ne dolaze na E3 2023?

Prošle godine je otkriveno kako se najpoznatiji sajam videoigara E3 u vraća u svom punom sjaju. Datum održavanja je od 13. do 16. lipnja 2023. Prva dva dana sajma biti rezervirana isključivo za poslovne sastanke te komunikaciju izlagača s medijima.  Treći dan je predviđen za medije i posjetitelje, dok će četvrti dan biti isključivo za posjetitelje. Lokacija održavanja sajma će biti LA Convention Center.

Plan organizatora je da ovo bude najbolji sajam ikada! Ali, čini se kako se to neće ostvariti. Naime, prema insajderskim informacijama koje su otkrivene portalu IGN velika trojka (Sony, Microsoft i Nintendo) uopće neće biti prisutna na E3 sajmu. 

Xbox će imati svoju prezentaciju na kojoj će prikazati nadolazeće videoigre. Bit će to neovisno od E3, ali će se najvjerojatnije održati u istome terminu.

Sony je posljednji puta na E3 sajmu bio 2019. godine. Razlog otkazivanja dolaska je neslaganje s organizatorima.

Najveće iznenađenje će biti izostanak Nintenda. Naime oni su unatoč manjoj važnosti sajma u odnosu na prijašnje godine redovno imali svoje štandove. 

Ovime će E3 2023 znatno biti oslabljen. Vjerojatno će posjećenost, te fokus igrača na najave i prikaze igara biti slabija u odnosu kada su veliki izdavači prisutni. Nadajmo se kako će alternativni veći izdavači popuniti praznine.