O NAMA

DUNJA TROJAN DUNJA TROJAN

DUNJA TROJAN

direktorica i voditeljica

Rođena sam u Osijeku gdje je i krenula moja ljubav prema svemu kreativnom – plesu, glumi, lutkarstvu, novinarstvu, fotografiji i pisanju. Ponosni sam alumni Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku. Magistrica sam novinarstva, a nakon gotovo jednog desetljeća rada u velikom broju različitih medija, odvažila sam se otploviti u poduzetničke vode. Suvlasnica sam i direktorica produkcijske tvrtke Broadcast.hr i jedinog hrvatskog gaming tv kanala GameHub. Prva igra koju sam igrala kao klinka bila je Lotus, a zbog nje sam zauvijek ostala fan svih “racing” igara. Danas imam malo manje vremena za posvetiti se samom igranju, zato me izvlače mobilne igre čiji sam veliki fan i konzument. U slobodno vrijeme još i čitam, pokušavam trenirati borilačke sportove, trčim i plivam, gledam smiješne fotke i videe životinja na Instagramu, izlazim na koncerte, putujem i smišljam nove projekte.

LOVRO LAJOŠ

glavni urednik

Lovro Lajoš rođen je krajem 80-ih godina na užem području grada Zagreba. Gotovo dvije trećine svoga života proveo je idući u različite vrtiće, škole i studirajući stvari. Nakon toga je određeni broj godina proveo radeći na različitim poslovima u zamjenu za novac. U slobodno vrijeme voli raditi stvari, nekada sam, nekada s drugima. Također je oduvijek volio video igre. Najdraže su mu bile one u kojima su se mogle raditi stvari, jer bi se u njima najčešće najviše toga ujedno i događalo. Za sve koji žele opsežniju biografiju Lovre Lajoša, mogu ju pronaći ovdje: https://bit.ly/3eTcTt5

LOVRO LAJOŠ LOVRO LAJOŠ
VEDRAN JELAVIĆ VEDRAN JELAVIĆ

VEDRAN JELAVIĆ

voditelj i producent

Pozdrav svima, ja sam Vedran, nickname mi je Veco ili Veco_KAZNA u svijetu tenkova. Kao klinac ušao sam u gejming kasnih devedesetih. Kompetitivni sam gejmer manje-više cijeli život. Bavio sam se esportom profesionalno šest godina u World of Tanksu igrajući za tim Kazna kru, kojoj sam u isto vrijeme bio i menadžer. U navedenoj igri smo osvojili europsko prvenstvo, a nebrojeno smo puta bili drugi i treći na svjetskim prvenstvima. Surađivao sam u organizaciji turnira s ESL-om, a bio sam i stručni analitičar na lan eventima.

Pokušavam približiti ljepote i potencijale esporta našoj sceni kroz emisiju „Esport report“ na Gamehub TV-u. Izvan gaminga volim pratiti i baviti se klasičnim sportom, tu je naravno i druženje s prijateljima ali realno, esport je to što me „vozi“.

DEAN BOŠNJAK

voditelj

Moje ime je Dean. Dolazim iz Pule, a preselio sam se u Zagreb prvotno zbog educiranja o game dizajnu i traženja posla u game industriji. Zbog još jedne velike zanimacije, razumijevanja i proučavanja međuljudskih odnosa, u međuvremenu sam započeo studiranje sociologije na Fakultetu hrvatskih studija. Otkad znam za sebe bio sam fasciniran i opčinjen dubokoumnim pričama i narativima bez obzira na način i medij kroz koji se one prenose. Ipak, priče ispričane u određenim video igrama obuzele su me na poseban način, a likovi koji su se nalazili u njima nerijetko su mi tijekom odrastanja postajali osobni heroji na koje sam se često ugledao. Citati Solid Snake-a iz “Metal gear solid” serijala kao što su “A strong man doesn’t need to read the future. He makes his own.” podučavali su me tijekom sazrijevanja kao najbolji školski udžbenici o filozofiji. Iako više preferiram single player video igre, Rocket league je jedna velika iznimka u kojoj sam proveo sate i sate izvanredne zabave. Izvan sfere game industrije, bavim se svakakvim aktivnostima vezanim uz faks i općenito daljnjim razvojem na intelektualnoj i društvenoj razini. Voditelj sam Debatnog kluba “Argumentum” pod okriljem studentske udruge Studia Croatica.

Usmjereni smo na poboljšavanje i razvijanje komunikacijskih vještina te jačanje tehnika argumentacije tijekom debatiranja. Također, jako uživam u trčanju i sličnim fizičkim aktivnostima. Nema ništa bolje od zasluženog osjećaja blagostanja nakon napornog treninga. U budućnosti želim još više raditi na sebi te postati važan član gaming zajednice u Hrvatskoj.

DEAN BOŠNJAK DEAN BOŠNJAK
LEO TOT LEO TOT

LEO TOT

voditelj

Leo Tot – a.k.a. CrucialUpdat3, a.k.a. Your Game Dev Senpai - nije u stanju baviti se isključivo jednim zanimanjem pa nosi preko deset godina profesionalnog iskustva u industriji videoigara, kumulativno na područjima produkcije, edukacije, novinarstva i organizacije games industry evenata. 

Najčešće primijećen u redovima Reboot konglomerata čiji je brend učvrstio temelje i vidljivost Hrvatske na mapi industrije videoigara općenito. Pod Reboot palicom u ulozi Indie Team Conference Lead-a producira i organizira niz evenata poput Boutique Games Industry B2B konferencije - Reboot Develop Red, Reboot Develop Blue, Regionalni sajam videoigara Reboot InfoGamer, te kao Content Producer i show host upravlja hibridnim online eventom Reboot Online Games Week. Između ostalog recenzira i baca judgement na tuđe videoigre u Reboot časopisu. 

Vlasnik je svog minijaturnog biznisa (čitaj paušalnog obrta) Crucial Update Prod., pod kojim se najčešće bavi produkcijom videoigara po service-based modelu. 

Budući da mu sve ovo navedeno nije bilo dovoljno, nije mu lijeno da pod različitim NGO entitetima unutar regije, educira i mentorira mlađu populaciju entuzijasta o čarima produkcije videoigara te čarima industrije videoigara općenito.

Najsvježija Leova avantura je u ulozi Co-Hosta, nasuprot Dunje Trojan, u TV i Web Show-u GameHub produkcije, pod nazivom HotSeat, u kojoj zajedno s Dunjom i gostima pije rakiju, ispituje goruća pitanja, i redovno gubi od gostiju u natjecateljskim igrama, jerbo ne zna. „Mlad“ je, naučit će.

Ako se ikad dohvati slobodnog vremena, pokušava redovno streamati produkciju vlastitog naslova, i voditi vlastiti Game Dev Assembly community, tj., ako pronađe živaca i volje.

SAŠA CVETOJEVIĆ

investitor i povremeni igrač

Kad sam ušao u svijet gaminga, procesori su imali 8 bita, a piksel na ekranu konzole bio je nezamislivo velik. No, i tada se igralo, od raznih arkadnih igara do strategija s temama WW2 ili se čak ratovalo i trgovalo između galaksija u Elite.

Vremenom su kompjuteri postali puno moćnije mašine, konzole su dobile nekad neslućene grafičke i zvučne mogućnosti, a umrežavanje je svemu dalo novu dimenziju igre.

Cijelo to vrijeme sam igrao, nekad češće, nekad rijeđe. Call of Duty, Rainbow Six, ali i mnoge manje poznate igre opterećivale su resurse mojih strojeva. Trebalo je zaraditi lovu, posložiti život, podići firme. Završio sam s tri plejke, u gaming sobi na tavanu. 

Danas uglavnom igram World of Tanks i World of Warships, FPS i slične igre su prebrze za moje ostarjele reflekse, ali tko mi naleti na ukopanog i zakamufliranog Ferdu s istreniranom posadom, ni danas se neće dobro provesti. Znam, camping je za starce, ali netko mora i to :)

SAŠA CVETOJEVIĆ SAŠA CVETOJEVIĆ